marți, 1 octombrie 2013

Sa fii diferit.

Sa fii ca restul este destul de usor. Imiti ceea ce vezi fara sa dezbati sau sa gandesti. Incetul cu incetul vei ajunge sa o faci fara sa iti dai seama si asa ai ajuns exact unde ti-ai dorit. Ai devenit la fel ca restul si simti ca te integrezi. Iti alegi un mentor sau model indoielnic, ce are realizari mediocre, dar suficiente pentru o viata linistita financiar.


Nu as condamna prea repede pe cineva care alege calea asta. Este usoara si are destule avantaje pe termen lung. Pe termen scurt poate vei fi desemnat o persoana stearsa, dar cu timpul, toti devin doar niste fete.

Sa fii diferit este cu mult mai greu.Nu este neaparat o cale mai buna. Nici pe departe. Trebuie sa stii ca lumea nu te va intelege si nici tu nu vei intelege rumoarea pe care o provoci intr-o societate uniforma. Iti alegi o viata  plina de framantari si sentimente contradictorii. Mentorii tai vor fi oameni ce au ales aceeasi cale si maretia lor este intrecuta doar de modestie. De la ei vei invata sa suferi in tacere atunci cand altii rad de tine si de munca ta.

Doar singur vei vedea cat de greu este sa gasesti pe cineva care sa te intregeasca. Sa simta ca tine, sa aiba nota proprie de originalitate si sa gandeasca intr-un anumit fel. Nevoia de razvratire nu va fi o perioada a adolescentei ci va fi rezultatul unei mentalitati pe care ti-ai format-o dupa indelungate cautari. Vei avea momente in care te vei uri pentru cum gandesti si pentru persoanele pe care le-ai indepartat. Vei pretui mereu momentele tale de triumf personal in care viziunea ta a prins viata.

Diferit nu inseamna originalitate in modul in care te imbraci sau in modul in care te tunzi. Este modul in care simti totul in jurul tau, de la oameni la cerul plumburiu. Iti vei gasi calea dupa numeroase fundaturi locuite de oameni mediocri ce vor sa te traga in jos. Vei fi diferit pentru ca ti-ai ales deja asta si nu mai este loc de intoarcere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!