luni, 2 septembrie 2013

De ce sa traiesti prin altii?

Sunt multe lucruri pe care le urasc la un cuplu. Daca ai lua in considerare faptul ca nu prea am la inima perechile acelea dragastoase ce revarsa fericire si pe gura si pe cur, ai putea spune ca nu sunt deloc obiectiv.


Dar incerc sa fac asta cand vreau sa vorbesc despre visurile pe le are are o jumatate sau alta a unui cuplu. O sa dau si un exemplu concret: fata desteapta, mergea la facultate s-a intalnit cu un golan. S-au iubit ei, sunt impreuna si au un copil. Fata a renuntat la facultate si a ramas acasa pentru a creste copilul. Fara vreo intentie de a mai continua intr-un viitor apropiat sau indepartat.

Eu inteleg ca pentru a creste un copil este nevoie de multa atentie si timp. La fel de mult inteleg si situatia financiara precara pe care o tanara famile o are. Dar sa renunti la un vis de-al tau din cauza sotului, sotiei sau a copiilor mi se pare absurd.

Sa alegi sa traiesti doar prin  implinirile jumatatii tale este de-a dreptul idiotic. Vad insa ca multa lume alege aceasta solutie, fie ca un compromis fie ca o intelegere tacita de predare a autoritatii in casa. Sa nu credeti ca se intampla doar femeilor, ci si barbatilor.

Nu mai vrea nimeni sa devina astronaut, presedinte sau aviator la varsta maturitatii, dar un tel in viata tot trebuie sa ai. Sunt multe situatiile in care suntem obligati sa ne alegem alt drum fata de cel pe care l-am dori, dar sa renunti de bunavoie...nu concep.

Familia, persoana iubita sau prietenii ar trebui sa te sustina nu sa-ti franga aripile, voit sau nu. Dar sunt multi ce se multumesc cu putin si invata si pe altii sa faca la fel. Sa traiasca prin altii.

2 comentarii:

Bine, bine...ai ceva de spus!