duminică, 23 iunie 2013

Coincidenta sau nu?

Unora le place sa traiasca intr-un univers guvernat de legi stricte. Gravitatia este mereu prezenta, timpul nu zboara si coincidentele nu se intampla. Dar daca totusi se intampla? Este un glitch in the Matrix sau modul Universului de a ne juca feste? Enjoy!


  • Incepem cu o coincidenta ce a mai aparut aici pe blog, dar este destul de interesanta pentru a ma face sa ma repet. In 1898 Morgan Robertson a lansat o carte ce vorbea despre un vas de croaziera cu numele de Titan. La prima calatorie spre America, vasul ce era considerat de nescufundat se loveste de un iceberg, iar cele 24 de barci de salvare sunt neincapatoare pentru pasageri. Suna cunoscut, nu? In 1912, acelasi lucru s-a intamplat Titanicului ce avea pana si acelasi numar de barci de salvare.
  • Printul de Wales i-a daruit o o cutie de chibrituri aurita unui prienten apropiat, Edward Southern. Acesta un impatimit al vanatorii de vulpi, a pierdut-o dupa ce a cazut de pe cal intr-una dintre iesirile sale. Southern a decis atunci sa-si creeze un duplicat pe care l-a lasat mostenire fiului sau Sam. Acesta la randul sau, a daruit cutia unui prieten din Australia, domnul  Labertouche.  Cand Sam s-a intors in Anglia, un fermier l-a anuntat ca a gasit cutia originala in timp ce-si ara campul. Bucuros, i-a scris fratelui sau ce calatorea prin America. Acesta din urma a primit scrisoarea si a citit-o cu voce tare strainului din compartimentul de tren. Coincidenta? Strainul avea in buzunar duplicatul cutiei de chibrituri, data de catre un prieten din Australia...domnul Labertouche.
  • Trebuie sa spun ca se mai intampla si coincidenta ce sunt cu adevarat macabre. In 1991 Cristina Vernoni de 19 ani a murit la o trecere cu calea ferata. Ea nu s-a asigurat si un trenul a lovit-o mortal. 4 ani mai tarziu tatal ei trecea prin exact acelasi loc pentru a se duce la munca. A facut aceeasi greseala si a fost si el lovit de tren. Trenul era condus de acelasi om ce o lovise si pe Cristina.
  • Se spune ca este destul de greu ca doi oameni sa se gandeasca la acelasi lucru. Dar sa te gandesti si la cele mai mici detalii este si mai greu. Dar s-a intamplat in cazul lui Dennis Pericol public. In 1951 Hank Ketcham si  David Law au publicat in aceeasi zi o carte de benzi desenate ce spunea povestea unui copil problema. Cei doi habar nu avut de coincidenta si cand au aflat au vorbit si au decis ca fiecare sa publice in continuare pataniile lui Dennis. Culmea este ca initial pana si tricourile avea aceleasi culori.
  • Cand esti in toiul unui razboi mondial si planuiesti o invazie in Europa nazista coincidentele nu ti se pare amuzante. Cand cineva din MI5 face integrame si gaseste intr-o singura pagina raspunsurile OMAHA si UTAH- plajele de asalt pentru americani, apoi NEPTUNE- suportul naval si ca cireasa de pe tort OVERLORD - numele operatiunii, atunci coincidentele par prea mari. Imediat ofiterii de la serviciul de informatii britanic s-au gandit ca au scurgere de informatii si au zis sa faca o vizita omului ce a creat integrama. Se asteptatu la un spion german ce trimisese nazistilor datele invaziei din Normandia si au gasit un profesor de 54 de ani, Leonard Dawe. Acesta a spus ca a ales aleatoriu datele si nu intelege ce treaba are MI5 cu el. Din fericire pentru el, spunea adevarul, iar invazia a mers conform programului.
P.S. Alt articol asemanator gasiti aici.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!