marți, 7 mai 2013

Oameni ce n-au reusit din prima

Sunt foarte multi oameni ce se simt descurajati de un raspuns negativ. Indiferent ca este vorba de viata personala sau legat de slujba tindem sa renuntam doar pentru ca am fost refuzati o data. Intelept ar fi sa nu renuntam la telurile noaste si sa luptam pentru ele, dar de multe ori suna asa de  goala fraza incat nici nu mai incercam. In aceasta postare am incercat sa arat oameni ce au reusit in viata, chiar daca initial nu a mers totul prea bine. Nu pot sa spun decat sa le urmati exemplul.Enjoy!

  • Michael Jordan - Pana si cei care nu sunt pasionati de baschet au auzit de Michael Jordan. Cu o cariera impresionanta in spate, dar si cu titlul de cel mai bun jucator de baschet din istorie, Jordan a avut un inceput modest. In timpul liceului a fost refuzat de scouterii NBA pentru ca nu era destul de inalt si nici foarte talentat. Jucatorul s-a inchis in camera lui si a plans toata ziua, iar apoi s-a antrenat zi de zi doar cu un singur scop: sa fie ales la anul. Si chiar asa s-a intamplat, iar restul este istorie.
  • Steven Spielberg - Un tanar dislexic a aplicat la Universitatea de Film si Regie din California de Sud. A fost refuzat si a trebuit sa intre la cea de stat, pe care nici macar nu a urmat-o pana la capat. Tanarul era Steven Spielberg. Indragostit de film si-a facut debutul regizoral cu filmul " Sugarland Express" ce a fost aclamat de critici dar a picat la box office. Cu toate acestea Spielberg nu s-a lasat si peste doar cativa ani avea oportunitatea de a regiza filme precum "Jaws" , "E.T.", "Jurassic Park " sau filmul ce i-a adus Oscarul " Lista lui Schindler".
  • Winston Churchill - Nu ati spune ca un om ca Churchill ar fi avut parte de prea multe esecuri, dar v-ati insela. A fost un elev mediocru, repetand clasa a 6 a. Vorbea peltic si nu ii placea nicio meserie. A incercat in armata si in politica , dar niciun domeniu nu parea sa ii aduca vreo bucurie. Pana si partidul sau a incercat sa se debaraseze de el pentru esecurile de care avea parte. Dar a fost primul ce a vazut pericolul nazist si singura voce ce spunea ca Hitler este un tiran cand altii il puneau pe coperta Time. A devenit premierul Marii Britanii si a imbarbatat nu doar o natiune ci toata lumea libera. Drept multumire tara sa l-a numit cel mai mare englez din toate timpurile.
  • J.K. Rowling - Celebra autoare era la un moment dat doar o mama divortata, leftera ce isi crestea copilul din ajutorul de somaj. Chiar si atunci cand a incercat sa-si scrie cartea trebuia sa aiba grija de casa, de copil si de unde sa faca rost de bani. Dupa ce a terminat manuscrisul l-a trimis la 12 edituri si a fost respinsa de toate. A 13-a a fost cu noroc, facand-o pe autoare sa devina dupa terminarea seriei, mai bogata decat Regina Marii Britanii.
  • Walt Disney - La inceputurile carierei sale Walt a fost concediat de sefii sai pentru ca era un artist ce nu avea imaginatie sau idei bune. A incercat sa-si cladeasca o companie ce facea filme de animtiei  de scurt metraj, dar lucrurile nu au mers asa bine. La un moment dat a trebuit sa-si vanda pana si personajul principal studiourilor Universal. Dar nu a renuntat si a deschis studiourile Walt Disney impreuna cu fratele sau. A construit un imperiu si a castigat mai multe Oscaruri decat orice persoana. Destul de bine pentru cineva fara imaginatie.







Un comentariu:

Bine, bine...ai ceva de spus!