miercuri, 24 aprilie 2013

Si daca nu esti multumit?

Sunt oameni ce isi doresc putin de la viata. O slujba ce nu implica prea multa imaginatie, un salariu decent si pe cineva acasa, care sa raspunda la telefon cand se plictiseste.
O astfel de existenta monotona este presarata cu evenimente cu adevarat extreme, precum plimbatul prin mall sau un ocazional film la cinema.


Si daca nu esti multumit de asta? Ce te faci si cum iti creezi alta destinatie? Nu as vrea sa par nerecunoscator pentru o astfel de existenta, dar mi se pare extrem de plictisitoare si fara un scop mai mare.

Am inteles, o femeie langa tine care sa te inteleaga si sa te iubeasca. Asta mi se pare mie partea cea mai importanta din viata. Daca ai langa tine jumatatea potrivita, ca sa nu folosesc cum fac altii cuvantul perfecta, vei avea un sprijin in indeplinirea celor mai marete vise.

Am inteles si partea cu jobul sigur, dar de ce ti-ai alege singur un loc de munca ce nu te face sa gandesti deloc? Doar sa executi automat aceleasi sarcini, poate intr-un cubicul,  unde vei trece remarcat doar cand este ziua ta. Fara posibilitatea de a face ceva care sa-ti placa, cu acea scarba pe care s-o simti dimineata cand te ridici din pat si te gandesti la serviciu. Mi se pare de-a dreptul oribil.

Apoi ai terminat existenta ta, caci nu mai ai timp de nimic. Nu mai vrei sa citesti pentru ca nu te mai ajuta la nimic. Nu mai vrei sa inveti altceva pentru ca nu este ceva care sa-ti aduca un castig material. Toate astea doar pentru ca te multumesti cu putin.

Dar oare este rau sa te multumesti cu putin si sa ai o viata linistita sau ar trebui sa evoluezi permanent pentru viata la care ai visat mereu?

2 comentarii:

Bine, bine...ai ceva de spus!