joi, 21 martie 2013

Moarte, sex si un ceai.

Suntem de-a dreptul fascinati de moarte si sex. Sa nu negati, stiu asta din numarul ziarelor citite sau din cifrele de audienta ale televiziunilor.



Trecatori cum ne-a facut Cel de sus, suntem de-a dreptul obsedati de data in care vom muri noi, ca specie sau individ. Si cum nu prea putem afla aceste detalii atat de importante ne revarsam interesul nostru enorm asupra altuia mai nefericit. Mai precis asupra cuiva ce tocmai a murit. Daca este si o vedeta cu atat mai bine. Blitzurile se aprind in nestire, canapelele emisiunilor sunt pline de asa-zisi prieteni ce spui numai de bine de mort. Sau asta este intentia, cel putin. Daca se mai strecoara o barfa, o intamplare mai deocheata sau jack-potul, o aventura atunci avem reteta de aur pentru audienta.


Publicul se zbate in fotoliu, dezbate in tramvaie si autobuze, sare la gatul colegului de serviciu pentru adevarul suprem spus aseara. Saracul decedat se intoarce cand pe-o parte cand pe alta si nu poate sa doarma linistit nici macar dupa prime-time. Cel mai rau este ca te gandesti ca lumea nu a vorbit de artistul acela mai deloc cand era in viata. Era sala de teatru goala si gospodinele nici nu stiau pe cine a iubit, urat sau pe umarul cui a plans. Acum toti intra cu bocanii in moartea ei, caci viata nu mai are.


Si cand tavalugul acesta cu mortii ajunge ca un zumzet, auzi de alt subiect preferat al nostru: sexul. Apare cate o duduie si povesteste cum a ajuns ea vedeta cracindu-se in fata unuia sau altuia. Dar ea nu este o oarecare pe care s-o incerci asa, ca pe o curva de la colt. Ea iubeste cu adevarat, mai ales cand vine vorba de barbati bogati. Nu poti s-o condamni ca intalneste astfel de oameni, tinand cont de cercurile in care umbla.


Daca asta nu ti-a intors stomacul pe dos, se dezbraca si ne arata cum se face ea frumoasa in timp ce depana amintiri. Frumoasa nu devine dar aflam cine a dezvirginat-o, de cate ori si in ce imprejurari. Si cum spuneam mai sus, nu s-a intamplat din cauza banilor, ci din dragoste.


Intre timp scandaluri precum cele intre romani si maghiari, actiunile inexistente ale statului in problema alimentelor toxice sau coplata introdusa in sistemul sanitar au trecut ca gasca prin apa.





P.S. Pentru oameni atenti ce au observat ca in titlu scrie si ceva despre un ceai. Nu este nimic extraordinar in privinta lui, doar ca beau unul. Am vrut sa vad daca ati citit cu atentie:)

2 comentarii:

  1. Ce bine ca nu ma mai uit la televizor de ceva vreme ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu ma uit, dar citesc ziarele sau vorbesc cu mama ce asculta toate balariile la radio:))

      Ștergere

Bine, bine...ai ceva de spus!