marți, 4 decembrie 2012

Sarbatorile in sectorul 5

Este adevarat ca mai este destul timp pana la Craciun, dar cum sunt si eu asaltat de colinde si cadouri de cumparat am zis ca trebuie sa vorbesc un pic despre fenomenul sarbatorilor.
Totul incepe cu luminitele care apar ca ciupercile dupa ploaie. Nu mai poate niciun borfas sa jefuiasca la adapostul intunericului caci instaltiile de brad sunt pe balcoane, in vitrine sau in pomi, daca stai in sectorul 5, ca mine. 

Si daca tot vorbesc despre opera lui Vanghelie, trebuie sa va spun ca sectorul nostru este cel mai sarac. De aceea avem cativa pomi impodobiti cu ghirlande luminoase. Vreo 20-30 asa, ca suntem si ecologisti si o stea. Nu, nu ma refer la echipa de fotbal, ci la o stea decorativa, inalta de vreo 2 metri. Asta este singura mare decoratiune din sectorul nostru. Este atat de importanta pentru populatia din Ferentari si Rahova, caci la acea intersectie este pozitionata, incat este delimitata cu banda si pazita non-stop de un echipaj de politie comunitara.
Ti-e mai mare jena sa-i spui cuiva din sectorul lui Piedone care sunt decoratiunile tale. Pai in 4 zici ca a venit Mos Craciun si a mutat Polul Nord in fata primariei.
Dar noi strangem din dinti, ne multumim cu corcodusii plantati si asteptam la ajutoare. Asa vine Mosul la noi. Aduci buletinul ca ai votat cu iubita lui Marean ce ne priveste blajin de pe fiecare stalp si petreci un Craciun Fericit cu ulei, zahar si vreo paine.
Lumea este amarata la noi, de aia trebuie sa te bati cu batranii pentru a merge prin Cora, ce tocmai s-a deschis. In pur stil romanesc, zboara milioanele, pentru destula mancare incat sa hranesti o tara de lumea a 3 -a . Sau poate se gandesc sa aiba de-ale gurii pentru Apocalipsa, cine stie?
Daca nu stai in sectorul 5 pierzi nu doar spiritul sarbatorilor ci si mirosul, portofelul si corcodusele. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!