miercuri, 11 aprilie 2012

1956-2011 Part 4




1991 - Sergentul american Ken Kozakiewicz incepe sa planga cand afla ca in sacul de langa se afla unul dintre cei mai buni prieteni ai sai,Andy Alaniz, omorat de foc aliat in timpul Razboiului din Golf.(David Turnley)



1992 - O mama isi poarta copilul invelit in giulgiu spre mormant. Seceta, dar si razboaiele civile din Somalia au dus la moartea a peste 2 milioane de oameni. Eforturile umanitare au fost incetinite de lideri locali ce au jefuit depozitele de mancare.(James Nachtwey)


1993 - Baieti ce ridica pistoale de jucarie in semn de sfidare. Revolta palestiniana din 1987 a dus la ideea de lupta impotriva fortelor israeliene. Israelul a inchis granitele sale si a teritoriilor ocupate, ducand la o cifra de 800.000 de oameni fara locuri de munca. Totusi un accord semnat in acel an, facea ca armata israeliana sa se retraga si o autonomie de guvernare Fasiei Gaza.(Larry Towell)



1994 - Un barbat aprtinand grupului etnic Hutu arata medicilor de la Crucea Rosie urmele lasate de militiile armate pentru simplul motiv ca ar fi suspect de colaborare cu dusmanul, grupul etnic  Tutsi. (James Nachtwey)


1995 - Un autobuz ce pleaca din provincia Grozny, plin de copii. Razboiul civil dintre trupele cecene si armata rusa au dus la pierderea a mii de vieti si milioane de ruble. Luptele au continuat luni intregi, iar cand orasul Grozny a fost capturat de armata rusa, rebelii s-au despartiti in orasele din imprejurimi, urmariti de trupele guvernamentale.(Lucian Perkins)


1996 - Victimele ale minelor din orasul Kuito, aflat intr-o zona unde sunt amplasate mii de astfel de mine.(Francesco Zizola)


1997 - O femeie plange langa spitalul Zmirli , unde sunt dusi mortii si ranitii din masacrul de la Bentalha.(Hocine)


1998 - O femeie este alinata de rude si prieteni la inmormantarea sotului ei. Barbatul era soldat in armata de Eliberare a Kosovului si a fost impuscat in timp ce patrula.(Dayna Smith)


1999 - Un refugiat albanez fuge din calea violentelor ce au cuprins Kosovo. Mii de albanezi s-au refugiat in tarile apropiate de frica comandourile sarbe ce omorau fara discriminare. (Claus Bjørn Larsen)

2000 - O familie de imigranti mexicani in Statele Unite. Mama confectioneaza pinata pentru a castiga bani. Pentru ca nu au documente de sedere legale, ei nu pot cere ajutor social.

3 comentarii:

  1. Impresionante imagini!Felicitari pentru postarea lor in preajma Pastelui,pentru a arata lumii ca toti sunt muritori pe acest pamant,dar depinde de noi, cum murim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Foarte mult adevar in afirmatia ta..din pacate multi nu gandesc asa..

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte dure, macabre, impresionante, si greu de crezut ca cineva poate trai in asemenea maniera si conditii....

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!