joi, 22 martie 2012

Faith in humanity restored - part 2


Dupa cum promiteam in postul trecut, am revenit cu a doua parte a listei. Veti vedea si astazi 5 copii extraordinari ce ne arata ca viitorul nu este chiar atat de sumbru.



Brittany si Robbie Berquist


Cei doi frati in varsta de 12, respectiv 13 ani au aflat de cazul unui soldat american ce a facut o factura de 8000 de dolari la telefon pentru ca vorbise din Irak cu familia sa. Cei doi s-au decis sa-i plateasca factura soldatului. Asa ca s-au apucat sa spele masini sau sa vanda prajituri. Cand s-au dus la banca sa plateasca factura, au mai depus si 21 de dolari pentru a deschide un cont destinat soldatilor cu aceeasi problema. Managerul bancii a fost atat de impresionat incat a donat si el 500 de dolari. Pana in prezent, programul lor "Telefoane pentru soldati" a reusit cu ajutorul voluntarilor sa deschida 8 locatii in care oamenii pot dona bani pentru aceasta cauza. Peste 7,5 milioane de telefoane au fost donate soldatilor si cartele pre pay cu peste 90 de milioane de minute.

MacKenzie Bearup


MacKenzie Bearup este o fata de 16 ani ce sufera de Reflex Sympathetic Dystrophy, o boala ce face ca vantul, vremea rece sau vibratiile sa fie resimtite foarte dureros in oasele sale. Pentru ca trebuia sa stea mai mult in pat, tanara a inceput sa citeasca foarte mult. Cand a auzit ca mai multe centre de tratament destinate copiilor cu aceeasi problema ca a ei nu au carti din lipsa de fonduri, MacKnezie a inceput o munca de voluntariat prin care cerea donatii in bani sau carti pentru aceste spitale. In scurt timp peste 50000 de carti au fost donate acestor centre, iar miscarea s-a extins astazi in aproape toata America. Compania Nestle i-a acordat premiul " Cel mai bun tanar' in 2009. Tanara se ocupa si astazi de actiuni de voluntariat si este premianta in clasa in care invata.

Timothy Hwang si Minsoo Han




Desi aveau doar 14 ani cand au pornit Operatiunea Zbor,  Timothy Hwang si Minsoo Han au aratat lumii intregi ce inseamna pasiunea. Cei doi au oferit meditatii studentilor la preturi foarte mici, iar banii stransi i-au folosit pentru a cumpara apa, paturi si imbracaminte pentru oamenii fara adapost din Washington DC. In scurt timp organizatia lor se raspandise in 5 orase si numara peste 800 de voluntari si este si astazi condusa doar de studenti. Cei doi initiatori au fost premiati de mai multe personalitati si orase si continua sa se dedice actiunilor de voluntariat.

Zach Bonner


In 2005 dupa ce uraganul Charlie lovise Florida, Zach Bonner a plecat cu caruciorul sau de jucarie pentru a strange apa pentru sinistrati. Pana la sfarsitul campaniei sale in cartier reusise sa stranga 27 de camioane pline ochi cu mancare, apa sau haine. Si era doar inceputul. In 2007 a pornit intr-un mars numit  " De la casa mea la Casa Alba" pentru a strange bani pentru copii fara adapost. A parcurs 1200 de mile, desi in ultima etapa spre Casa alba a aflat ca bunica sa murise. A decis sa continue si sa-i dedice marsul prin tara. La final banii stransi au fost donati la peste zeci de organizatii pentru ajutorarea celor mici. In 2010 a plecat intr-un alt mars de peste 2400 de mile, la finalul caruia cantaretul Elton John s-a declarat miscat de puterea baiatului si a donat 25.000 de dolari organizatiei.

Harry Moseley


Harry Moseley este un baiat de 9 ani din Birmingham, Marea Britanie. El traieste cu o tumoare pe creier inoperabila, dar acest lucru nu l-a impiedicat sa se dedice voluntariatului. Acesta creeaza bratari din margele ce costa 15 lire. Acestea sunt disponibile in peste 30 de locatii in intreaga tara si pana acum a strans peste 15.000 de lire sterline. Harry a deschis mai multe ateliere in care copii pot crea aceste bratari oferind parte din bani scolilor unde astfel de bratari sunt confectionate iar restul Fondului pentru Tumori in Marea Britanie. Harry a inceput sa faca aceste bratari dupa ce un coleg si prieten de salon ce suferea de o tumora a murit. Desi a fost premiat cu bani de mai multe asociatii, Harry a spus ca nu va pastra decat 300 de lire. 100 de lire de fiecare pentru sora si fratele ce il ajuta mereu si 100 de lire pentru o casuta in copac unde sa faca linistit margele.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!