vineri, 16 decembrie 2011

Watch out...Christmas shit is coming

   Pentru mine sarbatorile ce dureaza mai mult de o zi sunt motiv serios de stres. Chiar si pe acelea le tolerez cu greu.
   Craciunul este pentru mine sarbatoarea corvezilor. Cumparaturile fara sfarsit, cozile kilometrice de la casa de marcat sau alegerea cadoului perfect.
   Apoi urmeaza tot rahatul cu iubirea, iertarea si toate cele. Pai cum vine asta? Tot anul ne batem ca chiorii, ne injuram si ne sabotam reciproc. Vine Craciunul si-o punem de un armistitiu temporar. Pana trece sarbatoarea si pe urma o luam de la capat. Asa este frumos si crestinesc.
    Urmatorul obstacol este sarbatoarea in sine. Nu mai sarbatorim Nasterea lui Iisus ci pe Mos Craciun. Este mai practic, nu de alta. Unul ne aduce ceva pur teoretic si imaterial pe cand Mos Craciun aduce ceva scump si folositor. Asta daca nu primesti niste lumanari. ( De ce faceti cadou lumanari? Suntem in epoca de piatra? :| )
    Cireasa de pe tort o reprezinta mesajele primite. Luate de pe net sau primite de altcineva reprezinta interesul pe care il dai pentru restul. Adica 0 pentru ca le-ai copiat si le-ai trimis din obligatie sau pur si simplu din plictiseala si nu prea crezi nimic din ce scrie acolo.
    Singurul lucru care imi place de Craciun este mancarea. Pentru ca sunt un gurmand mi se pare sarbatoarea perfecta, plina de mancaruri alese si desert nelimitat.
    
   

P.S. De fapt de Craciun, adica pe 25 decembrie, nu s-a nascut Iisus. Data a fost aleasa pentru ca romanii avea deja o sarbatoare pagana in aceasta data si s-a dorit contopirea celor 2 sarbatori, pastrand data si schimbandu-i semnificatia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!