duminică, 3 aprilie 2011

Noul Pamant

  Prima mea incercare de proza fantastica sau SF, cum vreti sa ii spuneti.

 Noul Pamant
Unii oameni se asteapta ca sfarsitul lumii asa cum o cunoasc ei sa vina peste sute sau mii de anii. Tehnologia sau credinta daruiesc putere si fac ca inevitabilul sa fie amanat mereu. Dar se amagesc. Habar n-au ca sfarsitul este aici.
   Cristalele cuartice s-au terminat de 3 ani deja, iar navele spatiale folosesc rezerva Guvernului Unit de pe Marte si Pamant.
   Toate resursele stiintifice ale Pamantului, coloniilor si chiar al celor din afara centurii de asteroizi au fost canalizate spre acest proiect de prevenire. Cu toate acestea publicul larg nu banuieste nimic si continua sa joace la loteria coloniala, fara sa stie ca sunt alesi atent pentru a ameliora efectul incetarii calatoriilor.
   Oamenii simpli, nemodificati genetic nu sunt niciodata alesi , pentru ca au durata de viata mult mai mica. Ca sa nu mai vorbim de lipsa rezistentei la radiatii.
    Nici macar combustibilii nucleari nu mai pot fi folositi, caci sutele de ani de exploatare continua au secat Pamantul. Conform raportului aflat pe masa de lucru a presedintelui mai sunt rezerve cuartice pentru inca 6 luni, timp in care institutii precum Consiliul Spatial Unit sau Serviciul Protector se pregatesc pentru izolarea planetara si colapsul economic.
   Dependenta Pamantului de coloniile sale a facut ca pregatirile sa fie mult mai greoaie. De la microcipuri, pana la scuturi energetice, toate veneau de pe colonii. Vechiul leagan al civilizatiei umane era doar o lume intretinuta. Sa nu uitam totusi vacantele oferite aici. Chiar daca erau cu familii pe Marte, Mercuri sau luna lui Jupiter,Europa, oamenii veneau in concedii pe Pamant. Industria turismului inflorise, in mare parte datorita posibilitatii de a merge printre copaci sub cerul liber. Era o schimbare fata de domurile imense cu lumina artificiala de pe alte colonii.
    Dar calatoriile aveau sa se opreasca...

.................................................................................

   Au trecut 50 de ani de la izolarea planetara. Economia s-a prabusit, revolte au izbucnit si din populatia de peste 10 miliarde a ramas doar o zecime. Navele au ramas la sol, centralele electrice s-au opritsi bezna a cuprins aproape toata lumea. Doar cladirile guvernamentale sunt alimentate si au reusit sa pastreze o urma de civilizatie.
   Pamantenii au redescoperit mancarea naturala, plantata in gradina hidroponica, altfel riscau sa moara de foame caci Guvernul a dat hrana sintetica doar in primii 2 ani. A suplinit prin manuale de plantare a plantelor si seminte.
   Centrele de cercetari, sustinute prin decret prezidential, au descoperit surse de energie noi. Slabe pentru calatoria spatiala, dar sufieciente pentru lumina,scuturi energetice si o speranta de civilizatie.
   Vechile orase au fost canibalizate si inlocuite cu mici asezari agricole ce beneficiaza de ajutor si energie oferita pentru reconstructie. Intreaga populatie s-a retras spre aceste mici asezari,buzunarea ale civilizatiei, ajutate de cercetatori si Guvern. 
    Noua generatie a invatat sa respecte Pamantul, sa-i foloseasca potentialul si sa inventeze noi tehnologii mai eficiente. Pentru noii Pamentenii scopul final este faurirea unei noi civilizatii puternice ce se va putea reuni cu fratii dintre stele.
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!