joi, 17 martie 2011

La munca..

  Unul dintre avantajele mijloacelor de tansport in comun si poate singurul daca stau sa ma gandesc mai bine, este posibilitatea de prinde franturi din viata oamenilor.  Sa lasam ipocrizia la o parte si sa recunoastem ca din cand in cand ne place cand putem asculta ceva interesant.
   Ce ma fascineaza pe mine cel mai mult sunt discutiile legate de locul de munca. Indiferent daca este vorba de o secretara, un lacatus, un strungar, un paznic sau o simpla vanzatore. Toti, indiferent de varsta sau profesie se considera rotita, sau roata la megalomani, ce face totul sa se invarta la serviciu. Pana acum am observat ca in campul muncii se fac discriminari ordinare, se conspira impotriva bietului angajat si se doreste eliminarea lui cu orice cost.
   Este greu de crezut dar toata lumea se simte prigonita de sef, sau de colectivul ce incearca sa-i puna bete in roata. Bineinteles ca simplul angajat este mereu supra-calificat, polivalent si cu o inteligenta iesita din comun ce observa neregularitatile de la locul de munca si duce greu firmei.
   N-am auzit pe nimeni care sa spuna ca ar putea merge treaba si fara ei, sau a mers bine pana sa vina ei. Niciodata. Era mai ieri un tanar cofetar, a carui simpla treaba era sa arunce faina pe masa. Va inchipuiti ca daca el nu arunca faina bine, intreaga cofetarie dadea faliment pentru ca se lipeau prajiturile de masa?
   Ma gandeam ca in cativa ani o sa ii intrecem pe germani la capitolul eficienta cu asemenea angajati. Poate chiar o sa fim declarati mai seriosi si mai constiinciosi decat japonezii.
    Pana la postarea viitoare fiti cu ochii in patru, aveti grija la comploturile ce se pun la cale la aparatul de cafea si nu uitati...voi duceti firma in spate! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!