duminică, 20 martie 2011

Democratie?

   Printr-o simpla rezolutie a O.N.U. s-a decis bombardarea obiectivelor militare din Libia. Deja peste 100 de rachete Tomahawk au fost lansate de catre marina americana si cea britanica asupra sistemelor de aparare aeriana libiene.
   Avioanele franceze si italiene survoleaza spatiul aerian al Libiei si au atacat trupele fidele colonelului Gaddafi. Tari precum Danemarca, Italia, Franta, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite sau Qatar sunt implicate in aceasta operatiune de "aparare" a democratiei.
   Am pus in ghilimele pentru ca mi se pare ca in ultima vreme democratia se obtine si se apara cu arma in mana. Desi nu sunt de accord cu ce se intampla in Libia, mai precis frate ce omoara frate pentru un om ce a stat la conducere 40 de ani, nu cred ca interventia armata era o solutie. Chiar credeti ca este nevoie de arme sofisticate pentru un razboi de gherila? Se vor bate si cu bete si pietre intre ei, daca nu mai au tancuri sau mitraliere. 
    Refuzul statelor ONU de a trimite o armata terestra a fost justificat prin dorinta de a lasa poporul libian de a-si alege destinul. Avioanele, submarinele si portavioanele ce lanseaza bombe isi lasa libienii sa-si aleaga destinul?Doar Rusia si Germania au refuzat sa participe la acest razboi, motivand ca nu au niciun interes in mai multe pierderi de vieti omenesti.
    Operatiunea "Freedom" din Irak s-a terminat cu bine? Au plecat americanii, au lasat scoli, case si spitale neterminate pentru ca s-au pierdut banii si o tara intreaga in haos. Se impusca intre ei si folosesc bombe artizanale. In Afghanistan la fel. De ce oare conducatorii celor mai mari democratii se comporta ca niste dictatori?

2 comentarii:

  1. din pacate sunt interese mai mari decat linistea poporului libian...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce democraţie dom'le?

    Nu religia (nu cea adevărată, vreau să zic) este "o vorbă de dânşii inventată", ci de foarte multe ori se dovedeşte că aceasta este... democraţia:

    http://munteanuk.blogspot.com/2011/03/gods-place-in-humanist-society-15-locul.html

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!