sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Ilegal

  Proabil toti ati auzit de Pirate Bay; daca nu, sa va explic. Pirate Bay este un site strain unde gasesti torrente, ce te ajuta mai apoi sa descarci muzica, filme si poze. Se pare insa ca ieri Tribunalul municipal din Stockholm din Suedia a considerat aceste practici ilegale. Cei trei proprietari ai site-ului au fost condamnati la 10 luni de inchisoare si plata a 6,5 milioane de $.
  Avocatii apararii au declarat ca vor depune apel  la Tribunalul Suprem, iar mai apoi la instantele europene daca decizia este tot nefavorabila. Desi cei 3 au fost condamnati judecator a decis sa nu inchida site-ul, desi procurorii incearca sa faca acest lucru de aproape 2 ani.
  Autoritatile suedeze au creat un precedent si spera sa inchida alte site-uri asemanatoare cu sediul in tara lor.Unii insa spun ca astfel de site-uri se vor muta pur si simplu in tari unde legislatia nu pedepseste asemenea lucruri sau pur si simplu exista un vid legislativ.
   Pe plan mondial din ce in ce mai multe site-uri de torrente, printre care si Isohunt, sunt vanate de autoritati, dar lucrurile se misca greu caci  de multe ori site-urile sunt intr-o tara iar proprietarii in alta.
   Andre Rickardsson, expert in sharingul fisierelor spune ca aceste actiuni nu vor opri oamenii sa imparta intre ei muzica sau filme, ingeniozitatea umana fiind mult mai mare decat cea legislativ.
   In Romania ODc-ul este principalul program de share, dar Politia Romana nu are in ca in functiune o echipa ce se ocupa de crime informatice, astfel ca pana acum nu au fost date decat cateva zeci de amenzi, in special celor ce vindeau DVD-uri contrafacute.
  Si inca ceva...data viitoare cand vreti sa cantati Happy Birthday to You in loc de La multi ani, aveti grija ca este ilegal sa o faceti..mai multe detalii pe Wikipedia.
  

3 comentarii:

  1. Poate ca stiu ei de ce fac arestari si inchideri de site-uri. Desi noua ne este bine sa vedem filme fara bani si sa ascultam muzica for free, clar. Morala ma indeamna sa le dau dreptate judecatorilor, dar aceeasi morala imi zice ca tot suntem furati cu regularitate de stat si ca si el merita fentat. La draq cu statul! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-ai exprimat in așa fel încât îmi lași impresia că ești împotriva oricărui site cu torrents...

    RăspundețiȘtergere
  3. @QED...bine spus la dracu cu statul:)) viva la revolucion
    @jteph1327...nu sunt sustinatorul statului, dar ma si gandesc la tinerii artisti ce sufera din cauza acestui furt intelectual.Platesc 15 mii de taxe si nu le sunt aparate drepturile..

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!