miercuri, 25 august 2010

Bond. James Bond

    Astazi actorul Sir Thomas Connery implineste 80 de ani. Cunoscut publicului sub numele de scena Sean Connery, actorul este a devenit cunoscut pentru interpretarea spionului britanic James Bond, creat de Ian Fleming. 
    Pelicule precum Dr. No, From Russia with Love, sau Goldfinger au intrat dus franciza Bond pe culmile succesului si au aratat talentul nativ al tanarului dur cu accent scotian, cum il descria Ian Fleming. Portretizarea excelenta a celebrului 007 l-a facut pe scriitor sa-i aduca un omagiu in nuvela On Her Majesty's Secret Service, spunand ca numele de familie al spionului este de origine scotiana.
     Dupa terminarea seriei de filme Bond, Connery a aparut atat in filme mici,independente cat si in creatii ale marilor studiouri. A aparut in filme precum " Crima in Orient Express", "Red Octomber", " Un pod prea indepartat" sau "Indiana Jones si ultima cruiciada". In anul 1987 castiga Oscarul pentru rol secundar in filmul "The Untouchables".
     Ultimul sau film a fost "The League of Extraordinary Gentlemen" a fost o dezamagire la box office ,desi a fost bine primit pe DVD.
     Considerat unul dintre cei mai buni actori de pe mapamond,cu peste 56 de ani de cariera Sean Connery a declarat ca nu va mai aparea in alte filme, deoarece nu mai are ceva nou sa aduca cinematografiei. 
      Ii urez La Multi ani si sper ca va reveni asupra deciziei sale! Pentru mine ramane singurul Bond. James Bond.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!