miercuri, 12 mai 2010

Da sau nu?



Rãzboiul generator de energii?


    Pentru unii oameni rãzboiul este o perioadã de maxima concentrare a întregii societãţi şi un moment în istorie ce aduce progres.
    Personal nu sunt de accord cu acest mod de abordare şi cataloghez  razboiul ca un factor de regres în dezvoltarea societãţii şi a omului.
    Toate rãzboaiele din istorie au pornit din motive mai mult sau mai putin importante având ca mizã puterea sau recunoaşterea ei. Intr-adevãr societatea este concentratã pe parcursul unui rãzboi, dar acest lucru nu este neapãrat unul bun.In astfel de moment pot aparea curente sociale si de gandire bazate pe o logicã defecta.
   Cât despre progres, este adevãrat cã exista unul dar în domenii militare sau cele adiacente. Si cu ce cost? Oare câte minţi luminate nu au fost curmate în cele doua Rãzboaie Mondiale?
   Au murit milioane de oameni pentru o arma mai efiecientã. Efiecientã la a mai omorî mai mulţi oameni.Nu neg cã am ajuns pe Lunã cu ajutorul motoarelor cu reactie. Pe de altã parte motoarele cu reactie, ce intrau in componenţa „Armelor terorii”, au omorât mii de oameni. Justificã scopul mijloacele?
   Aşadar, rãzboiul ,deşi parte integrantã din viaţa şi istoria omului, reprezintã un moment de rãtacire de la progres, de la lucrurile importante şi mai important un pretext pentru pierderea a numeroase vieţi preţioase.

P.S. Cam fac proiecte si nu prea am timp sa scriu pe blog. Ce am spus mai sus este o tema pe care trebuie sa o fac. Un text argumentativ despre orice subiect.Va spun maine daca a fost bun sau nu.Pana atunci puteti sa va dati cu parerea.

Un comentariu:

Bine, bine...ai ceva de spus!