duminică, 11 aprilie 2010

Suferinta

   Giulgiul din Torino a fost expus publicului dupa 10 de ani de la ultima aparitie publica. Aceasta relicva se presupune ca este panza in care trupul Mantuitorului a fost pus in mormant. Veridicitatea acestei panze a dus la dispute interminabile. De-a lungul timpului a fost testat cu Carbon-14 si supus la multiple teste de KGB, CIA, MI5 si alte echipe de experti internationali.
   Rezultatul? Panza pare sa apartina ca vechime Evului Mediu iar trupul si fata imprimate pe giulgiu sunt urmari ale unui trup supus unor torturi specifice romanilor. Dar nici un test nu a fost considerat concludent de catre adeptii originalitatii acestui artefact. De altfel nici clericii nu s-au pronuntat in privinta giulgiului, punctul de vedere oficial al acestuia fiind ca Biserica Catolica nu-si poate da cu parerea si asteapta ca oamenii de stiinta  sa aiba ultimul cuvant.
  Cu toate acestea Papa Benedict al XVI-lea va vizita pe 2 mai giulgiul pentru a se reculege in fata sa, mentionand ca aceasta panza,fie ea falsa sau adevarata, ne aduce aminte de suferintele noastre de zi cu zi, dar si de cea a Mantuitorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!