luni, 12 aprilie 2010

Irak

  Discutam ieri cu un prieten de familie care s-a intors din Irak acum ceva timp despre reintoarcerea sa in teatrul de razboi. Motivul este unul simplu: banii. Suma frumusica pe care a strans-o in cele 6 luni cat a stat acolo l-a facut sa indure temperaturile de peste 40 de grade, bombele artizanale sau atacurile in miez de noapte. Stiu ca pentru unii pare totusi prea putin tinand cont ca iti risti viata zi de zi, dar pentru el a fost ceva normal. Cand l-amn intrebat de ce s-a dus mi-a spus: "Sunt militar, ma duc unde ma trimit". 
  Logica simpla pe care mai marii tarii o sustin si o perpetueaza. Presedintele nostru Traian Basescu tocmai i-a promis presedintelui Obama ca militarii romani vor fi trimisi in continuare in Irak. Asta in timp ce alte state membre NATO isi retrag trupele treptat. De ce facem asta? Nu stiu...intrebati-i pe strategi, ministri sau presedinte, doar sunt oameni mai destepti ca mine.
  Eternul motiv ca suntem tara NATO si America ne pompeaza in economie dolari a cazut demult dar poate sunt eu nestiutor...
   Trimitem soldati romani si se intorc sicrie cu eroi decorati post-portem.

7 comentarii:

  1. ma faci sa zambesc:))) bani frumosi?:)) ti`a spus prietenul si cat a castigat in 6 luni cat a stat acolo?:) temperaturile ajung si la 70 grade..celsius:) arunca un ochi... aici daca doresti http://troskplosk.blogspot.com/2010/04/poveste-din-tara-nimanui.html

    RăspundețiȘtergere
  2. ahhh...si am uitat sa`ti spun...militarii romani s`au retras din irak acum ceva timp,au ramas doar f putini acolo,probabil ca tu te referi la afganistan cand vorbesti despre promisiunea lui Base:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa fie si un soi de pasiune pentru armata,care noua ne este greu de inteles,poate ca pentru rpietenul tau este deja un mod de viata,dasca nu are familie ,probabil ca este mai usor insa eu nu i inteleg pe cei cu familii,care stiu ca se supun unui risc enorm.

    RăspundețiȘtergere
  4. @troskplosk greseala mea cu irak ,ai dreptate e Afghanistan.Cat despre bani nu mi-a zis suma dar era multumit.:-??

    RăspundețiȘtergere
  5. Johnny hai sa zicem,ipotetic ca ai primi 70 de euro pe zi,ti`ai risca viata in fiecare secunda timp de 6 luni pentru acesti bani?:) daca nu,pentru cati euro pe zi ti`ai risca viata? daca nu ai face`o pentru toti banii din lume,atunci de ce crezi ca altii o fac?:) o opinie,personala...prietenul tau e "incepator" in ale meseriei daca spune ca se duce acolo doar pentru bani,o misiune acolo inseamna in primul rand incredere in cel de langa tine si de multe ori poate multi pleaca pentru ca le pleaca prietenii si se gandesc ca daca se duc si ei or sa fie bine si or sa se intoarca acasa toti:)...este o afirmatie personala si...ipotetica...sau nu;)

    RăspundețiȘtergere
  6. hmmm..nu obisnuiesti sa porti dialoguri cu cititorii tai observ...:)

    RăspundețiȘtergere
  7. nu prea...ma duce cu gandul la un forum:))...cat despre ce m-ai intrebat...pt 100 de euro mi-as risca viata:D stiu ca suna putin dar e mult..pt mine:D

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!