miercuri, 17 martie 2010

Protest

Intreaga Romanie este in prag de revolta. In ultimele saptamani mai multi lideri sindicali au anuntat ca vor protesta pentru marirea drepturilor salariale.

  Lucru perfect normal pentru sindicalisti, dar repercusiunile actiunilor vor fii simtite de-a lungul si de-a latul tarisoarei noastre.
  Sa amintim categoriile ce vor intra mai devreme sau mai tarziu in stand-by: medicii si personalul adiacent, cei de la Metrorex, functionarii publici, profesorii si nu in ultimul rand taximetristii.
  Acum nu trebuie sa-i condamnam pe acesti oameni, dar nici sa ii sprijinim in necunostinta de cauza.

  Sa luam o astfel de categorie "defavorizata" si sa cercetam motivele acestei greve iminente. Principala problema pare sa fie inghetarea salariilor ordonata de Guvern in acest an. Al doilea punct al revendicarilor este marirea bugetului Sanatatii pentru acest an, respectiv urmatorul.
   
  Lucrurile par in favoarea protestatarilor dar nu trebuie sa uitam ca salariile medicilor si personalului adiacent sunt destul de mari comparativ cu cele din alte sectoare economice.Si stiu ca au facut multa scoala , dar exista si alti oameni cu scoala ce nu primesc aceeasi remuneratie.Cat despre marirea bugetului consider ca nu va ajuta la nimic.Motivul: incapacitatea mangeriala ce domneste in spitalele romanesti.Nu avem o firma specializata nepartinitoare care sa se ocupe de aspectele financiare ci avem incredere in directorul spitalului. Faptul ca are o diploma in medicina si nu in economie nu pare sa fie un impediment.

 Toate aceste iesiri in strada sunt de multe ori mijloace folosite de liderii sindicali pentru a pune presiune pe Guvern, in interes propriu, fara nici un rezultat insa pentru cei care conteaza cu adevarat.

   Astfel data viitoare cand sustineti sau huliti un astfel de protest, ganditi-va la motivele pentru care sunt organizate dar si la cei pe care ii afecteaza.

2 comentarii:

  1. Suntem atat de obisnuiti cu revoltele si grevele, incat am inceput sa le facem din inertie. Oricum, aceste miscari sunt planuite degeaba. Puterea tot "lor" le ramane..

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place... in spatele circului tu vezi realitatea.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!